Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Zprávy z rady 10/2021

Autor: Jan Straka, místostarosta | Datum: 12.10.2021 - 00:00 | Zhlédnuto: 1073x

Rada města s v poledním období zabývala především žádostmi o stanoviska a vyjádření k různým stavbám, ať to již byly rodinné domy, nebo stavby většího rozsahu, ale například schválila také první dotace na domovní ČOV...


Zprávy z rady 10/2021

Potěšující okolností je, že již žadatelé o dotace na vybudování domovních čistíren odpadních vod  pomalu dokončují jejich realizace. Díky tomu mohla rada města schválit proplacení prvních dotací.

Rada města také podpořila významné akce, které se konají na území města. První z nich bylo Mistrovství České republiky v Inline Alpine slalomu, které úspěšně proběhlo 11. až 12. září v Martínkovské ulici. Druhou akcí je Sportovní den mládeže s TAJV, který se uskutečnil 29. září od 14 hodin na hřišti u základní školy, během kterého děti soutěžily v kolektivních sportech a nejúspěšnější hráč se mohl dostat až do celorepublikového finále.

Jak jsou na tom aktuálně rozpracované stavby

  • Přístavba mateřské školy
    V posledním období byl dokončen tzv. věnec stavby a zabezpečena parotěsnost stropů. Firma instalovala okna budovy. Měla by následovat montáž rozvodů, elektroinstalace a další řemesla. Ještě v letošním roce město obdrží část přibližně pětimiliónové dotace z IROP na první etapu stavebních prací. Další část pak až po Novém roce, kdy bude proplacen zbytek dotace na stavební práce, a i na vybavení školkové třídy. Celkové náklady budou cca 12 miliónů korun.
  • Hřbitovní zeď
    Byla dokončena nejzásadnější část opravy a statického zajištění, kdy byl vystaven nový monolitický pilíř severovýchodního rohu, který je pro stabilitu zdi nejzásadnější. Nyní bude obestaven haklíkovým zdivem (kamenem). Následně dojde k propojení pilířů se zajištěním správného odvodu vody od zdi.
  • Rekonstrukce komunikací
    Ve Studánkách se pracuje na založení opěrné zdi komunikace a je hotova část chodníku. Právě chodník a veřejné osvětlení je ta část projektu, který je hrazen z rozpočtu města. Na komunikaci pod klášterem probíhají přípravné práce na první etapu zajištění a odvodnění svahu silnice. Pro zopakování i na tomto projektu se město podílí opravou chodníku a výstavbou nového veřejného osvětlení. Náklady na ostatních částech obou staveb nese Jihočeský kraj, resp. Správa a údržba silnic JčK.
  • Výstavba bytového domu
    Na přelomu září a srpna dokončil dodavatel základové piloty a nyní prování betonáž základových pasů domu. V nejbližším období čeká příprava napojení na centrální kontelnu
  • Výměna technologie v úpravně vody
    Pomalu končí hlavní sanační a stavební práce na objektu a přechází se k přípravě instalace nové technologie, která zajistí dostatek pitné vody pro město. Dotace z Ministerstva zemědělství je čerpána průběžně. Zastupitelstvo Jihočeského kraje navíc schválilo podíl na této stavbě ve výši 10%. Celkové náklady se vyšplhají na přibližně 15 mil. koru