Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Vyšší Brod zavádí mobilní rozhlas

Autor: redakce | Datum: 1.9.2021 - 00:00 | Zhlédnuto: 991x

Víte, že naše obec využívá Mobilní Rozhlas a je tedy schopna chytré a efektivní komunikaci s občany? Zapojte se do komunikace o dění v obci i vy. Zaregistrovat se můžete zcela zdarma.


Vyšší Brod zavádí mobilní rozhlas

K čemu slouží Mobilní Rozhlas

Mobilní Rozhlas není pouze moderní obdobou klasického obecního rozhlasu. Nabízí občanům mnohem víc. Kombinuje možnost rozesílek SMS zpráv, hlasových zpráv a e-mailů, čímž umožňuje přímou komunikaci mezi obecním úřadem a občany. Důležitá zpráva vás tedy zastihne, ať už jste kdekoli. Obrovskou výhodou Mobilní Rozhlasu navíc je, že neslouží pouze k jednostrannému informování o dění v obci, ale umožňuje vám také na jednotlivá sdělení reagovat.

V našem případě místostarosta tedy vidí nejen komu bylo sdělení doručeno, ale také reakce příjemců. Díky tomu může obec Mobilní Rozhlas v budoucnu využít i třeba k vytváření jednoduchých minireferend a průzkumů. Bude tedy možné v reálném čase konzultovat některá rozhodnutí s občany, což samosprávě umožní plánovat další kroky.

Zní to poměrně chytře, viďte? Proto také patří Mobilní Rozhlas do skupiny chytrých, tedy SMART nástrojů.

Co může nabídnout chytře komunikující obec?

  • Neunikne vám žádná důležitá informace, i když jste třeba v práci nebo na dovolené
  • Sami si volíte, jaké informace chcete dostávat
  • Máte možnost se zapojit do dění v obci a jednoduše sdělit vedení svůj názor
  • Máte šanci nahlašovat problémy v obci, jako je nepořádek nebo vandalismus, jednoduše přes aplikaci v mobilním telefonu. Aplikace je bezplatnou součástí platformy Mobilní Rozhlas
  • Můžete jednoduše pomáhat sousedům - třeba při hledání ztracených věcí nebo zatoulaných zvířat
  • Více peněz na důležité věci – Mobilní Rozhlas je levné a efektivní řešení obecní komunikace
  • Lepší znalost svých obyvatel, protože od nich má pravidelnou zpětnou vazbu

Proč se zapojit

Do chytré komunikace se svou obcí se snadno můžete zapojit i vy. Stačí se do systému zaregistrovat a nastavit si preference toho, jaké informace chcete od své obce získávat. Budete tak dostávat skutečně jen ty zprávy, které vás budou zajímat. Registrovat se můžete online na webu vyssibrod.mobilnirozhlas.cz, přes aplikaci v telefonu, nebo vyplněním tištěného formuláře na svém Obecním úřadu.

Díky zapojení do systému budete moci od obce dostávat důležitá upozornění, přičemž starostové mají možnost cílit zprávy i třeba dle bydliště občana. Pokud například ve vaší ulici bude plánována odstávka, dostanete o ní informaci přímo na telefon v podobě SMS. Občany, kterých se odstávka netýká, naopak žádné zprávy obtěžovat nebudou.

Kromě zpráv o zajímavých kulturních akcích či praktických upozornění na odstávku, havárii nebo blokové čištění je Mobilní Rozhlas skvěle využitelný i v případě krizových situací. Obec může občany varovat před nebezpečím a zároveň od nich získávat zpětné reakce. Skrze automatizované telefonní hovory pak lze i třeba koordinovat dobrovolné hasiče.

Podstatou Mobilního Rozhlasu je, aby se potřebné informace vždy dostaly k příjemci. Je totiž velký rozdíl mezi pouhým zveřejněním informace a jejím reálným doručením a přečtením ze strany občana. Zapojte se tedy a ujistěte se, že Vám již z dění v obci nic neunikne.