Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

VIDEO: Zprávy z rady 04/2020

Autor: Jan Straka, místostarosta | Datum: 7.4.2020 - 00:00 | Zhlédnuto: 2486x

Během posledního měsíce se rada města schází především na mimořádných zasedáních, na kterých se řeší nutná opatření v souvislosti s vyhlášeným nouzovým stavem. Ještě před platností vládních opatření se vedení města ale sešlo s obyvateli Studánek kvůli výstavbě víceúčelového hřiště.


VIDEO: Zprávy z rady 04/2020

Hřiště ve Studánkách bude podle původního projektu

Ve čtvrtek 12. března proběhlo letošní první setkání z cyklu „Na kávu s vedením města“, tentokrát ve Studánkách, na kterém se vedení města sešlo se Studáneckými kvůli výstavbě víceúčelového hřiště. Setkání předcházelo dotazníkové šetření, při němž se Studánečtí vyjadřovali ke svým aktuálním potřebám v souvislosti s víceúčelovým hřištěm. Z dotazníků celkem jednoznačně vyplynulo, že si přejí hřiště tak, jak bylo původně navrženo, tedy i se sportovní plochou o velikosti tenisového kurtu. Jsem moc rád, že nyní známe aktuální názor obyvatel Studánek, jak má hřiště vypadat. Musím také ocenit, jak probíhala debata na samotném setkání. Musím říct, že se jednalo o zatím asi nejlepší „kávu s vedením“. Studáneckých přišlo hodně a všichni se snažili řešit věci konstruktivně a dobrali jsme se k nějakým výsledkům. Kdyby probíhala tato setkání vždy tímhle způsobem, bylo by to skvělé.

Reportáž ze setkání s občany Studánek

Zastupitelstvo a rada

Zastupitelstvo se na svém posledním zasedání věnovalo především dotacím spolků. Prozatím zastupitelstvo rozdělilo  na dotacích 350 tisíc. Podpořilo např. stolní tenisty nebo úspěšného judistu Ondřeje Svobodu, který nás reprezentuje i na evropské úrovni. Podrobnosti naleznete v souboru usnesení, které je zveřejněno v tomto vydání zpravodaje. V nejbližším období se zastupitelstvo scházet pravděpodobně nebude. Dle nařízení vlády mají zastupitelstva obcí řešit během platnosti omezení kvůli pandemii nového koronaviru jen věci spojené s řešením nouzového stavu nebo spojené s provozem úřadu a města (např. rozpočtová opatření apod.), které má ve své působnosti pouze ZM. Navíc by se tak mělo dít pouze za pomoci dálkového přístupu, tedy například formou videokonference.

Rada města se nyní schází především na mimořádných zasedáních a řeší nastalou situaci. Mezi nejdůležitější rozhodnutí, která byla učiněna na těchto zasedáních, patří uzavření mateřské školy a dětské skupiny. Toto uzavření je platné až do odvolání. V průběhu nouzového stavu RM neřeší běžné záležitosti, jak jsou žádosti o pronájem, souhlasy se stavbami apod. Prosíme tedy všechny žadatele o trpělivost.

Usnesení z jednání orgánů města ke stažení

Usnesení ze zasedání rady
Usnesení ze zasedání zastupitelstva