Stolní tenisté zahájili sezonu

Stolním tenistům Vyššího Brodu skončila sezóna příjezdem z Olympiády dětí a mládeže koncem června. Na nějaké velké zhodnocování však nebyl čas, protože hned prvního července už zahajovali letní přípravu devítidenním kempem v domácí tělocvičně.

Místo dopinkné proběhla až odpinkná

Nezbylo, než místo dopinkné uspořádat koncem září slavnostní odpinknou. Starosta města Vyšší Brod ing. Milan Zálešák v salonku hotelu Panský dům vyznamenal pět nejúspěšnějších z nich. Všem hráčům a hráčkám poděkoval za vzornou reprezentaci města a do dalších let popřál mnoho úspěchů.

Týden po zahájení už začínaly turnaje

Týden na to už téměř všichni bojovali na Bodovacích turnajích ČR v Praze. Pět z osmi startujících Vyšebrodských přestoupilo do vyšších věkových kategorií a evidentně si na vyspělejší a starší protihráče teprve zvykali.

V kategorii mladšího žactva měl svou republikovou premiéru devítiletý Ondra Levai. Bude si sice ještě nějakou dobu zvykat na odlišné prostředí velkých hal, ale předvedenými výkony rozhodně nezklamal. Rozčarování se však dočkala Andrea Petrů. Jen dva dobře odehrané zápasy z pěti jsou trochu málo pro dvacátátou hráčku žebříčku České republiky. Právo startu v turnaji A na příští bodovačce v Havířově, po velmi nervózních vystoupeních neobhájila.

V dorostenecké kategorii všichni zahráli to, co se od nich očekává. Až na Terezku Levaiovou postoupili z kvalifikačních skupin, a se střídavými úspěchy si zajistili více, či méně potřebných bodíků k dalšímu nasazování do příštích turnajů. Pokud v tomto turnaji někdo skutečně zazářil, tak to byla Andrea Meškánová. Z kvalifikace postoupila stejně jako Šárka Procházková z prvního místa, kde se blýskla výhrou nad druholigovou Bartoňovou z Bohnic. Ale porazit hráčku z prvoligového Slavoje Praha Veroniku Šimůnkovou, tak tomu se říká majstr styk. Aby toho nebylo málo, v dalším kole vedla nad Rebekou Žižkovskou už 2:0. Jenže Hodonínská hvězda, jenž už druhým rokem koketuje s nejvyšší soutěží žen prokázala přece jen víc zkušeností a hlavně fyzické kondice. Dobře si vedl také Jarda Procházka. Ten prošel kvalifikací jako nůž máslem a postoupil až do třetího kola své soutěže.

V neděli v hale Jedenáctka v Praze 11, nastoupilo do turnaje staršího žactva šest hráčů z Vyššího Brodu.

Nejlépe si zde vedla Eva Pokorná. V turnaji A obsadila dělené patnácté až šestnácté místo. V deblu vytvořila pro všechny soupeřky nebezpečnou dvojici s Patricií Segetovou z Děhylova. Obě prvním rokem starší žákyně podaly nejlepší výkon ve čtvrtfinále. Zde porazily dvě úřadující Mistryně republiky Sommerovou s Pařízkovou celkem suše 3:0. Na Ostravsko-Havířovský pár – Witoshová - Vašendová v semifinále však už nestačily síly a z prvního republikového turnaje si přivezly bronzové medaile. Zabodovali také Kamil Kuchta a Andrea Meškánová.

Začátek sezóny však odhalil i mnohé nedostatky reprezentantů Vyššího Brodu. Mnozí zažili zkušenost s nedostatečnou regenerací. Mezi turnaji se má na hotelovém pokoji především spát, ne mít dlouho do noci zapojen internet na mobilním telefonu. To se pak druhý den špatně sportuje. U Andy Petrů bude muset trenér Mleziva nějak napravit metodickou chybu při tréninku forhend topspinu. Jarda zase potřebuje dojet forhendový úder do konce a Kamilovi se asi bude opět měnit materiál na raketě. Práce je jako vždy přehršel, ale sezóna je teprve na jejím začátku.