Průjezd městem bude lepší

TZ_oprava vozovky.docx
(docx, 10.6 kB)

Povrch vozovky v ulicích Kaplická a Míru bude v týdnu od 21. 8. upraven firmou Čevak, kdy dojde k částečnému položení asfaltového povrchu. Budou tak opravena místa výkopů a překopů vzniklých při opravě vodovodního řadu.

Oprava celého povrchu vozovky odložena

V květnu a červnu letošního roku byla v ulicích Míru a Kaplická provozovatelem městského vodovodu provedena výměna vodovodního řadu, který byl používán už víc jak 50 let a byl v havarijním stavu. Dle plánu Správy a údržby silnic Jihočeského kraje (SÚS JčK) měla na tuto akci navázat rekonstrukce celého povrchu vozovky ve zmíněných ulicích až k místu pod vyšebrodským klášterem. Investor rekonstrukce vozovky, tedy SÚS JčK, měl s pracemi na vozovce začít po skončení stavby nového mostu u čerpací stanice v Těchorazi, kdy už by navíc byla zemina dostatečně zhutněná a nebylo tak nebezpečí vzniku propadů na vozovce. Dle informací SÚS z minulého týdne ale tyto práce bohužel v tomto roce neproběhnou. Díky formálním nedostatkům v žádosti o evropskou dotaci na tuto akci byla žádost pozastavena a investor musí nyní tuto žádost doplnit. Dle informace investora by mělo k plánované rekonstrukci dojít v příštím roce.

Základní opravu vozovky provede Čevak

„Občané nám vyčítali neutěšený stav vozovky na průjezdu městem, který byl v minulých měsících takový, jaký byl. Ale vzhledem k tomu, že byla v plánu celková rekonstrukce povrchu a vzhledem k havarijnímu stavu vodovodního řadu, dohodli jsme se ve spolupráci s firmou Čevak na opravě starého potrubí. Bylo velmi pravděpodobné, že po celkové rekonstrukci vozovky by se do ní muselo brzy zasahovat kvůli havárii. Což by bylo velmi nehospodárné, narušovat nový asfaltový povrch“, vysvětluje starosta Milan Zálešák. Plán na sebe navazujících rekonstrukcí ale vešel vniveč a město musí řešit situaci jinak. „Bohužel ne vždy vše probíhá podle plánu. Tentokrát jej překazilo to, že v letošním roce investor neobdrží dotaci a opravu vozovky přesouvá na pozdější termín. Na základě těchto informací jsme vešli v jednání s firmou Čevak, abychom zajistili lepší průjezd městem. Čevak tak provádí v týdnu od 21. 8. 2017 opravu všech míst, kde prováděl výměnu řadu. Jak v ulici Míru, tak v Kaplické bude položen na provizorně opravené výkopy asfalt“, dodává Zálešák.

Foto v tiskové kvalitě ke stažení zde

Tisková zpráva ke stažení: