Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Odpady - změna pro všechny

Autor: Vladimíra Račáková, tajemnice | Datum: 9.12.2021 - 00:00 | Zhlédnuto: 1901x

V návaznosti na změnu zákona o odpadech zastupitelstvo schválilo novou vyhlášku a od 1. 1. 2022 se mění systém plateb. Základní informace se dozvíte v článku, který je zároveň pozvánkou na veřejné setkání na toto téma.


Odpady - změna pro všechny

S novým zákonem o odpadech nastanou v novém roce změny pro všechny 

Na svém zatím posledním zasedání zastupitelstvo města rozhodlo o přijetí nové obecně závazné vyhlášky o místním poplatku za odpad.  Jak jsme Vás již informovali od 01.01. 2022 je zákonem vyloučena možnost použití smlouvy na vývoz popelnice, kterou uzavíralo město s občany nebo SVJ. Dosavadní smlouvy ke konci roku zanikají a bude nutné se registrovat k poplatku, a to nejpozději k 15.01.2022.

Dále jsou někteří občané či vlastníci malých bytových domů, kteří s městem smlouvu na likvidaci odpadů uzavřenou neměli a řešili si to často vlastními smlouvami.  I tento způsob nebude dále možný, a i oni se budou muset registrovat k poplatku.  Zároveň budou osloveni s výzvou, aby si stanovili pro rok 2022 velikost nádoby na odpad a četnost svozu a tuto informaci nám nejpozději do 31.12.2021 sdělili.

Veřejné setkání na téma odpady proběhne 13. prosince

S podmínkami stanovenými v zákonu se budeme muset povinně vyrovnat a měl by to být náš společný zájem.  Změny, které jsou nutné, možná nebudou na začátku přijímány jenom kladně a s pochopením, a proto jsme připraveni Vás s přijatým způsobem nového zpoplatnění za likvidaci odpadu seznámit na veřejném setkání dne 13.12. 2021 od 18:00 hod.  v sále kina. Přijďte, pokusíme se Vám vysvětlit některé nejasnosti, správně vyložit to, co se vykládá mylně, popřípadě upozornit na některá opomíjená fakta.