Nejistá sezóna stolních tenistek pokračuje

Stolní tenistky z Vyššího Brodu se ve své první ligové sezóně perou snad z celým světem. Nejen soupeřky, nemoci, zranění a pokles formy. Teď ještě zásah vyšší moci v podobě pandemie a přerušené soutěže. Zavřené jsou napřed školní zařízení pak nakonec všechna sportoviště.

Na body se tenistky pořádně nadřely

Když už holky nějak překonaly chřipkovou epidemii a doma si poradily  se Spartou a Stodůlkami, dva týdny nato v Praze už byla Nečasová zase zralá na pořádné poleženíčko s čajem a aspirinem.

Zachraňující se ABC Braník ještě dokázaly porazit 6:4, když zase nedokázaly vyhrát už vlastně vyhraného debla.  Dvojice Meškánová - Dubravcová dokázaly neproměnit snad deset mečbolů a prohrály 2:3. Soupeřky dostaly darem bod a hned bylo o problém postaráno. Vyhrát nejtěsnějším rozdílem pak stálo mladé družstvo z pohraničí spoustu sil. Navíc Nečasová musela jako vždycky dva zápasy otáčet. To samé se přihodilo Meškánové.  Dubravcová vžak na pozici tři udělala rozhodující bod, a teprve tehdy byl klid.

Zbytečně ztracené síly pak chyběly odpoledne. Slavoj Praha je zkušený tým v nejlepším věku 19 -24 let a tak nebyl čas na hrdinství. Do debla musela nastoupit Procházková s Dubravcovou. Zázrak se nekonal a soupeřky měly opět náskok. K tomu se přidalo vynucené střídání Nečasové Dubravcou a problém byl na světě. 3:7 pro Slavoj Praha je ještě přijatelný výsledek.  Šestnáctiletá Meškánová dokázala vyhrát dvakrát a na trojce hrající Procházková získala povinný bod. Chyběly však bodíky od nemocné Nečasové.

Vyšší Brod se drží na špici

Tabulka druhé ligy žen je zamotaná především na prvních třech místech. První je Slavoj Praha, ale má stejný počet bodů jako Vyšší Brod. V posledním dvojkole má však Vyšší Brod odehrát ještě dva zápasy a Slavoj jen jeden. Jeden bod za vedoucí dvojicí je Sparta. Té zbývají odehrát dva zápasy, stejně jako Vyššímu Brodu. Z pohledu na tabulku je vidět, jak blízko má Vyšší Brod k postupu do první ligy.

Pořadí Tým Počet zápasů výhry remízy prohry skóre body
1. Slavoj Praha 17 10 2 5 101:69 39
2. Vyšší Brod 16 11 1 4 93:67 39
3. Sparta B 16 9 4 3 97:63 38
4.  Kovářov 17 8 3 6 87:83 36
Pořadí na konci tabulky
9. Braník 17 5 1 11 79:91 28
10. Tábor 17 0 0 17 31:139 17

Není jasné, zda se soutěž dohraje

První v neúplné tabulce Slavoj Praha, jede na jediný a poslední zápas do Plzně. Vyšší Brod se utká s beznadějně posledním Táborem, který už je stejně mimo hru. Sparta Praha vyjíždí na poslední dvojkolo na ELLIZU Praha a do Vlašimi. Nezbývá tedy, než kromě Tábora, porazit v závěrečném domácím zápase také Kovářov a nenechat nic náhodě.

Česká asociace stolního tenisu odložila vzhledem k vážné situaci všechna ligová utkání. Funkcionáři se až 30. dubna rozhodnou, zda se poslední ligový víkend odehraje nebo se bude hledat nějaké jiné administrativní řešení. Pokud se bude ještě hrát, tak nejdříve v květnu. Pokud ne, bude to pro Vyšší Brod hodně smutný příběh. Jsou však situace, kdy sport musí jít stranou, i když je za ním spousta práce.