Na sídlišti vzniká nové parkoviště

Na vyšebrodském sídlišti v ulici Pohraniční stráže začíná stavba parkoviště. V této části tak vznikne 30 nových parkovacích míst.

Parkoviště bude hotové do 30. srpna

Nové parkoviště vzniká na vyšebrodském sídlišti u domů čp. 312 a 313. Bude navazovat na stávající větší parkovací plochu. Možnosti parkování se tak rozšíří o 30 parkovacích míst. 

Náklady na výstavbu ponese město v celkové výši přibližně 3 milióny korun. Obyvatelé budou moci parkoviště využívat po 30. srpnu letošního roku.

novepark



















Plocha dotčená stavbou

"Kapacita parkování na sídlištích je obecně v celé republice problém. Výstavba tohoto parkoviště byla v plánu už delší dobu, nyní je vše připraveno, vysoutěženo, takže můžeme začít. Do budoucna plánujeme další rozšiřování parkovacích ploch i v dalších částech sídliště v rámci řešení celého veřejného prostranství v blízkosti bytových domů," uvedl místostarosta Jan Straka. Na sídlišti se plánuje i výstavba nového bytového domu a i s kapacitou pro tento dům je nutné počítat.

Z důvodu omezení budou vystavovány dočasné parkovací karty

V rámci stavby je dotčená malá část stávající parkovací plochy k umístění stavební techniky a přirozeně i samotné plochy vznikajícího parkoviště, kterou obyvatelé sídliště k odstavení vozidel již využívali. Vzhledem k těmto omezením mohou řidiči, kteří tento prostor pro svá vozidla využívali, po dobu stavby parkovat bezplatně i na zpoplatněných parkovacích plochách města. Na žádost majitele vozidla vystaví Městská policie Vyšší Brod dočasnou parkovací kartu, která bude platit po celou dobu stavby.

Kontak na MěP Vyšší Brod:
Tel.: 724 336 986
E-mail: mp@mestovyssibrod.cz