Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Mistryně republiky je z Vyššího Brodu

Autor: Pavel Mleziva, trenér KST ZŠ | Datum: 8.7.2017 - 00:00 | Zhlédnuto: 4396x

Na Mistrovství České republiky se každý sportovec musí napřed kvalifikovat, řádně se na něj připravit, pak buď uspět, nebo skončit v poli poražených.


Mistryně republiky je z Vyššího Brodu

Umístění ve špičce

Ne jinak to bylo se stolními tenisty ve Vyšším Brodě. Šárka Procházková se na svůj šampionát v Hostinném připravila velmi dobře. 9.-16. místo je velmi solidní tečka za uplynulou sezónou, když na jejím začátku nebylo jasné, zda po těžkém zranění kolenního kloubu bude ještě někdy moci sportovat. O vrcholovém stolním tenisu nemluvě.

To Eva Pokorná byla v poněkud jiné roli. Obávaná hráčka z nejužší špičky startovní listiny dokázala často zazářit a přivézt medaile z celostátních bodovaček, nebo docela vyhořet.

Mistrovsví republiky je však velmi náročný turnaj hlavně na psychiku každého stolního tenisty v každé kategorii. Zde se rozhoduje o tom, jestli byla práce s hráčem dostatečně efektivní, účelná a vedla li vůbec k nějakému úspěchu. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila Andrea Meškánová, když po hladkém postupu z prvního kola byla převálcována zkušenějšími soupeřkami.

V singlu osmifinále, ale titul ve čtyřhře

Vystoupení Evičky bylo vlastně jakýmsi obrazem celé sezóny, jen zhuštěným do dvou dnů. Po zpackaném osmifinále v singlu se rozehrála k báječným výkonům. K titulu MISTYNĚ ČESKÉ REPUBLIKY ve čtyřhře mladších žákyň s Monikou Pařízkovou z Liberce, přidala ještě bronzovou medaili z mixu s Ondrou Květoněm z Domažlic.

V dramatickém finále čtyřhry s párem Březinová-Hanáková, koučovaným bývalou Mistryní Evropy, vynikající trenérkou Marií Hrachovou, holky nezačaly vůbec dobře. Než se rozkoukaly, prohrávaly už 0:2. Pak se chytla především Evička a snížení stavu na 1:2 bylo velmi rychlé, navíc plné rasance a aktivity. Jenže ve čtvrtém setu opět prohrávaly 1:4. To už bylo na Evě s Monikou vidět, že takový stav jen tak nenechají být. Přestože musely utéct z mečbolu soupeřek dokázaly vyrovnat stav na 2:2. Pátý, rozhodující set překonal svou dramatičností vše, co trenér Mleziva ve svém dlouhém sportovním životě kdy zažil. Krásné výměny i neuvěřitelné chyby předváděly oba páry. Holky zase utíkaly z mečbolů a svůj nedokázaly proměnit. Vše skončilo nekompromisním bekhendovým spinem Pařízkové na 14:12.

Tým sportovního klubu KROUŽEK STOLNÍHO TENISU ZÁKLADNÍ ŠKOLY VYŠŠÍ BROD se tímto definitivně a bez pochybností zařadil mezi oddíly, které dokáží pracovat s mládeží na nejvyšší úrovni v celé republice.

Proto opět vyzýváme všechny rodiče a děti z Vyšebrodska:

PŘIJĎTE A ZKUSTE TO SE STOLNÍM TENISEM.

JSTE VŠICHNI VÍTÁNI BEZ OHLEDU NA VAŠE PŘEDEŠLÉ SPORTOVNÍ ÚSPĚCHY, ČI NEÚSPĚCHY. BEZ OHLEDU NA TO, ZDA SI MYSLÍTE, ŽE TŘEBA NEMÁTE TALENT.

 Kontakt: 606172091 (Pavel Mleziva trenér mládeže)