Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Jak porazit Rakousko, Slovensko, Lucembursko a Dánsko hned třikrát?

Autor: Pavel Mleziva | Datum: 14.5.2018 - 00:00 | Zhlédnuto: 2526x

Návod je velmi jednoduchý. Do aut posadíte osm stolních tenistů z Vyššího Brodu, vhodně je doplníte čtyřmi hráči z Ostravska, do týmu přiberete ještě dva Jihočechy , odvezete je na mezinárodní turnaj do Lince a Evropa má problém.


Jak porazit Rakousko, Slovensko, Lucembursko a Dánsko hned třikrát?

Na 18th Raifeisen Championchips Austria se o Velikonocích opět sjeli mladí stolní tenisté z celé Evropy.

Stolní tenisté Vyššího Brodu jsou věkově i výkonnostně velmi odlišní navzájem a tak někteří potřebovali najít vhodné partnery do týmu. Doplnění sice nebylo vždy úplně ideální ale družstvo starších žákyň A nemělo chybu. Patrice Segetová je velká kamarádka Evy Pokorné a její výkonnost je stejně špičková, jako Evičky.

První den narazily holky na německý klubový tým Germania Neandorf a bez problémů vyhrály 3:0. Hned druhý zápas však nastupovaly proti reprezentačnímu družstvu Rakouska. Vyrovnání na 2:2 doslova vydřela Segetevá výhrou nad Chen Sofia Lu. V rozhodujícím zápase Evička rakouské dvojce Djordjevic dala názornou ukázku ze servisu, příjmu a prvního míče a první úspěch byl na světě. Nejmladší žáci Ondra Levai a Petr Hodina se mezi tím blýskli výhrou nad Záhorskou Bystricou 3:0. Mezinárodní losování turnajů si občas udělá šprýmy tam, kde se to opravdu nehodí. Evičce se takový los nehodil ani náhodou. Za šestou nejlepší Němkou Bondarenko následovala jedenáctá německá hráčka Tsutsui Aymu. K tomu Lucemburská jednička Ni Xiao Jing… To nemohlo dopadnout dobře.

Druhý den však holky čekalo Lucembursko 1 a Evička Ni Xiao Jing vrátila porážku ze singlu i s úroky. Patricie Segetová se také potkala s formou, a tak vyhrály zdánlivě jednoduše 3:1. Současně se na jiném stole hrál zápas dorostenek Vyšší Brod-Dánsko. Šárka Procházková zase předvedla jeden ze svých fantastických výkonů. V deblu a druhém singlu a srovnala nepříznivý stav na 2:2. Třetí, vítězný bod přidala její spoluhráčka Maruška Chovancová. Výsledek dorostenek předznamenal jeden, snad až komický jev, který se pak táhl po celou konání turnaje. Sotva Vyšebrodské hráčky ve všech kategoriíchnarazily na nějakou dánskou reprezentantku, tak ji porazily. Starší žákyně pak vyhrály nad Francouzským klubem Val d Oise hladce 3:0.

V semifinále se povedlo otočit velmi nepříznivý průběh

Třetí hrací den se starší žákyně v semifinále utkaly reprezentantkami Slovenska, které v Linci startovaly pod hlavičkou Malacky- Prievidza. A že to byl to zápas jen pro silné povahy. Hráčky ve svých prvních singlech byly doslova tahány z hrobu. Obě otáčely velmi nepříznivý stav 0:2 na 3:2. V průběhu čtyřhry se však stalo něco nečekaného a neobvyklého. Po hladce vyhraném prvním setu se reprezentační trenér Slovenska František Solár zvedl ze židle a znechuceně odešel. Slovenky bez kauče kupodivu ožily a vyrovnaly stav zápasu na 2:2. Segetová však nechala Bilkovičou zapomenout na všechny naděje v celku snadno ji zdolala 3:0. Lucemburský tým sice v základní skupině prohrál s Vyšším Brodem a horko těžko postoupil z druhého místa ale pak bez problémů došel až do finále. Ni Xiao Jing nijak neskrývala svou rozladěnost, když zjistila, že v druhém zápase finále musí nastoupit proti Evě Pokorné. Evička, která se s Asijským stolním tenisem teprve seznamuje se z první porážky řádně poučila a vyrovnala na 1:1, protože Patricie svůj první zápas s Dominigue Riefen prohrála. Sehraný debl Evička- Páťa patřil na celém turnaji k nejlepším a tak výhra 3:1 nebyla překvapením. Rozhodující bod získala Segetová vítězstvím nad, Ni Xiao Jing. Ve stejnou dobu na jiném stole hrál Vyšší Brod2 s Dánsken o páté místo. Vynikající výkony Andrey Meškánové potvrdila také Terezka Levaiová v deblu. V Dánsku už by se měl někdo konečně podívat do mapy, kde že ten Vyšší Brod vlastně leží, protože to nebyl poslední případ kdy mladé reprezentantky ze severu Evropy tvrdě narazily. 3:2 pro Vyšší Brod.

Čtvrtý den turnaje jsou na pořadu jen singly. Do pavouka hlavní soutěže se nikdo z Vyššího Brodu neprobojoval, ale v soutěžích Challegne a útěchách prakticky všichni podávali skvělé výkony. Andrea Petrů vyhrála útěchu mladších žákyň a Terezka Levaiová došla v starších žákyních do finále stejně jako Šárka Procházková v dorostenkách. Dobře si vedli i Jarda Procházka a Kamil Kuchta. V Challenge starších žákyň se octly Meškánová a Pokorná. Obě shodně bez problémů dvakrát vyhrály svoje zápasy aby v semifinále narazily na dvě Dánky. Evička si snadno poradila s Amalií Ibsen ale Mandy musela s Danding Sehohosler otáčet nepříznivý stav 0:2 a 1:5. Nakonec se ukázalo, že Jihočeské fígle v Dánsku moc neznají a Vyšebrodské finále bylo na světě. V něm byla trochu překvapivě úspěšnější Andrea Meškánová.

Meškánová si zajistila účast na mistrovství ČR

Týden nato, už v České realitě, naší hráči startovali na Krajském přeboru staršího a mladšího žactva v domácí tělocvičně základní školy. Pro Meškánovou to byl vlastně turnaj sezóny, protože stále ještě neměla zajištěnou účast na MČR. V dramatickém finále porazila Natálku Nečasovou z Orlu ČB a v Ústí nad Labem se jistě popere o co nejlepší umístění.