Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Dětská skupina města je v provozu už třetí měsíc

Autor: Dita Kaiserová | Datum: 9.4.2020 - 00:00 | Zhlédnuto: 1548x

Po půlročních přípravách, získávání potřebných povolení a shánění prostředků z dotací zahájila na začátku ledna 2020 svůj provoz dětská skupina města Vyšší Brod Brodýsek.


Dětská skupina města je v provozu už třetí měsíc

Brodýsek má spíše rodinný charakter

Dětská skupina Brodýsek už třetím měsíce zajišťuje péči především o vyšebrodské děti. Kapacita dětské skupiny je 12 dětí. „Díky menšímu počtu dětí má rodinný charakter a umožňuje individuálnější přístup k dětem i rodičům,“ uvedla Zuzana Kusová, která je prověřena vedením Brodýsku.

Děti už si za uplynulý čas zvykly na nový režim a začaly navazovat nová přátelství. Společně prožily spoustu zábavy, naučily se novým věcem a spoustu dalšího je čeká. „Máme domluvenou návštěvu policie, záchranky i hasičů a také nás každý měsíc čekají zajímavé ukázky z dětské četby ve vyšebrodské městské knihovně,“ dále prozrazuje Zuzana Kusová.

 

Město získalo dotaci z Operačního programu Zaměstnanost

„Musím říct, že dětská skupina funguje skvěle. Všechny dámy, které se na provozu podílí, jsou opravdu ženy na svém místě. Dětem se věnují skvěle, vymýšlí neustále nové věci a různé programy,“ shrnuje místostarosta Jan Straka.

Provoz Brodýsku je spolufinancován Evropskou unií z Operačního programu zaměstnanost. Dotace je poskytnuta na maximálně tři roky a prostředky jsou poskytovány průběžně. „Máme schválenou dotaci přes 3 miliony koruny, z které se může hradit nákup vybavení a především mzdové náklady,“ doplňuje Jan Straka.


 

Pozn.: Od 27. 3. do odvolání je DS Brodýsek uzavřena v rámci opatření proti šíření koronaviru.