Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Čarodějky v kuchyni

Autor: redakce | Datum: 3.6.2021 - 00:00 | Zhlédnuto: 1084x

Čarodějky z kuchyně Míša Dolinová a Sandra Pogodová se těší do Vyššího Brodu


Čarodějky v kuchyni

Odpovídá Michaela Dolinová

 

Oblast Lipenska je velice turisticky navštěvovaná. Jezdila jste nebo
stále jezdíte na Lipno na dovolenou? Jsou nějaká místa, která máte
vysloveně ráda
?

Musím říci, že jsem Lipensko objevila po čtyřicítce. Předtím to byly Beskydy, jižní Morava a severní Čechy. Krkonoše a Jizerky. Můj druhý muž je z Budějovic.Takže jsem začala celkem pravidelně jezdit na jih Čech. Dokonce navštěvuji zápasy Dynama! Ale z Budějovic je to ještě kousek, že? Ve dvou jezdíme na kolech kolem Lipna, na Šumavu . Trasa Frymburk- Vyšší Brod mám našlapáno několikrát a stále mně neomrzí.No a na Lipno jezdíme i v zimě - na běžky.



Kde nejraději trávíte dovolenou? Jaká je vaše představa ideální dovolené a kam se letos chystáte?

Miluji moře a celou tu jihoevropskou přímořskou atmosféru. Je to romantické. Letos vyjedeme, po nepodařené dovolené minulý rok, na Korsiku. 



Vyšším Brodem každý rok projedou desítky tisíc vodáků. Jezdila jste na vodu?
Na Vltavu nebo na jinou řeku? Byla to vaše oblíbená záliba?

Tak to mně minulo. Na Státní konzervatoři se na vodu nejezdilo. A co se nenaučíte v dětství a mládí, tak už těžko doženete. Poslouchám nádherné a určitě přikrášlené příběhy mých kolegů, kteří mají DAMU. Ti tam jezdívali a mnozí jezdí na vodu dodnes. Pohled na přírodu a města z říční perspektivy musí být zážitek.

Ve Vyšším Brodě jste vystupovala s hrou Domácí štěstí už před dvěma lety. Jaké představení přivezete letos v srpnu? 

Bude to kulinářská komedie Čarodějky v kuchyni. Jde o kanadskou komedii u prostředí natáčení cooking šou. Ale jde o malou regionální televizi. A přesto se tam střetnou v lítém boji dvě kuchařky, které vaří každá rozdílnou kuchyni. jsou to rivalky i z dob mládí, kdy jedna druhé přebrala manžela. Velkou roli hraje i moderátor Steven, který je synem jedné z nich. Jak tato šou dopadne a jak dopadne jejich dávný souboj se dozvíte 20.8. v Vyšším Brodě.

 

 

 

 

Odpovídá Sandra Pogodová

 

Oblast Lipenska je velice turisticky navštěvovaná. Jezdila jste nebo stále jezdíte na Lipno na dovolenou? Jsou nějaká místa, která máte vysloveně ráda?

Svého času jsem tam jezdila na chatu ke známým. Měli ji v lese kousek od vody (Lipno) a pamatuji si, že nejzábavnější byly ranní koupele. Všichni ještě spali, tak jsme chodili plavat bez plavek. To si teda v Praze dovolit nemůžu ��

 

Kde nejraději trávíte dovolenou? Jaká je vaše představa ideální dovolené a kam se letos chystáte?

 Já to ráda střídám. Někdy mám chuť jet do přírody, někdy navštívím město s památkami a galeriemi. Ovšem moje nejlepší dovolená byla na lodi v Chorvatsku. To zatím nepřekonalo nic. Letos budu pracovně vytížená, takže se chystám pořádat výlety autem po Čechách a Moravě.

 

Vyšším Brodem každý rok projedou desítky tisíc vodáků. Jezdila jste na vodu? Na Vltavu nebo na jinou řeku? Byla to vaše oblíbená záliba?

Já mám maximálně tak zkušenost se šlapadlem na Vltavě. Láhev dobrého vína sebou a vzít to pěkně okolo Střeleckého ostrova, to je disciplína pro mne.

 

Představení Čarodějky v kuchyni se bude konat v předvečer Svatobartolomějské pouti. Máte tyto tradiční akce ráda? Zůstanete tu a pobavíte se? 

Všechny tradice jsou krásná záležitost, spojují lidi dohromady. Takže tuším, že se s Miškou zdržíme.

 

Ve hře Čarodějky v kuchyni hrajete kuchařku, která má ostrý jazyk. Jakou kuchyni máte ráda a jakým pokrmem/dezertem bychom Vás opravdu udělali šťastnou?

Mám ráda ostrou kuchyni. Chilli con carne je má oblíbená pochoutka. Co se týká desertů, tak mě udělá radost i dobrý domácí koláček. Základ je, aby bylos láskou pečeno, pak je to vždy radost jíst. 

 

_18C0053.jpg
(jpg, 105,6 kB)
_18C8059.jpg
(jpg, 6,8 MB)
A49A3058.jpg
(jpg, 2,3 MB)