2. ročník participativního rozpočtu VYŠÁK SPOLEČNĚ

I v letošním roce město do svého rozpočtu zahrnulo 400 tisíc na vaše nápady. Zapojte se a společně můžeme zlepšit naše město.

Datum: 17.2.2022 | Zhlédnuto: 2801x

Vyšák společně - participativní rozpočet města Vyšší Brod

Vyšák společně - participativní rozpočet města Vyšší Brod

Město letos do rozpočtu schválilo 400 tisíc korun do takzvaného participativního rozpočtu. "Tím chceme občanů umožnit skutečně aktivní zapojení do zlepšování města. Mohou navrhovat jak investiční akce, tak třeba pořádání veřejných kulturních akcí," říká místostarosta Jan Straka.

Své nápady a návrhy mohou občané podávat do 31. 3.

Veškeré informace jsou soustředěné přehledně na webu participativního rozpočtu www.vysakspolecne.cz. Je přes ně možné podávat návrhy a nápady, co realizovat a nakonec se na webu bude i veřejně hlasovat. Sběr nápadů probíhá od 1. 3. do 31. 3. 2022, následně budou podané návrhy zkontrolovány, jestli jsou v souladu s pravidly participativního rozpočtu. Pak už nebude nic bránit veřejnému hlasování občanů, které z navržených projektů chtějí uvést v život.  "Samozřejmě myslíme i na ty občany, kteří se chtějí aktivně zapojit, ale preferují spíše osobní kontakt. Proto bude možné návrhy podávat i fyzicky na podatelně úřadu, kde jim bude k dispozici základní formulář pro podání návhru," doplňuje Straka.